سنسور در بین انواع حسکنندهها جای میگیرد که با نام حسگر نیز شناخته شده است. به منظور تبدیل انواع کمیتهای فیزیکی به کمیتهای الکتریکی پیوسته یا غیرپیوسته از این حسگرها بهره برده میشود. از آنجایی که حسگرها کاربردهای گستردهای دارند و تبدیل به یک عضو جدانشدنی دستگاههای کنترل اتوماتیک شدهاند، انواع مختلفی از آنها را میتوانید در بازار مشاهده کنید.
بررسی سنسورهای موجود در بازار
انواع سنسور موجود در بازار
همانطور که اشاره کردیم، حسگرهای موجود در بازار انواع گوناگونی دارند. ساختار و کاربردی که حسگرها دارند، میتوانند آنها را به انواع مختلف تقسیمبندی کنند. از مهمترین حسگرهای موجود در بازار میتوانیم به فهرست زیر اشاره داشته باشیم:
- حسگر مجاورتی: به این دسته از حسگرها بدون تماس نیز میگویند. وقتی یک قطعه در نزدیکی آن قرار بگیرد، به وجودش پی میبرد و از این طریق فعال میشود. این حسگرها قادر هستند انواع رله، کنتاکتور و یا سیگنال الکتریکی را به ورودی سیستم جذب کنند. برای اینکه بتوان به حضور یک قطعه در محل خاص پی برد، از این حسگر بهره برده میشود.
- حسگر دیجیتالی: عملکرد حسگرهای دیجیتالی دقیقا مانند کلید قطع و وصل است. تحریک این حسگرها با کمک عوامل فیزیکی انجام میشود و سپس سیگنالها به حالت قطع یا وصل در میآیند. دو حالت ۰ و ۱ در این حسگرها به چشم میخورند.
- حسگر نوری: برای اینکه بتوان به تشخیص انواع اجسام فلزی و غیرفلزی پرداخت، استفاده از حسگرهای نوری توصیه میشود. حساسیت این حسگرها بسیار بالا است و در برابر هر چیزی از خود واکنش نشان میدهند. از کاربردهای این حسگرها میتوانیم به کنترل سطوح مخازن اشاره کنیم.
انواع حسگرها بر اساس نوع عملکرد
برای تقسیمبندی سنسور میتوانیم به پارامتر مهمی تحت عنوان عملکرد نگاه کنیم که شامل موارد زیر میشوند:
- حسگرهای تماسی
- حسگرهای مقاومتی
- حسگرهای ولتاژی
- حسگرهای جریانی
- حسگرهای خازنی
- حسگرهای القایی
- حسگرهای مغناطیسی
خرید انواع سنسور
از آنجایی که آمار استفاده از انواع سنسور بسیار بالا است و صنایع زیادی خواهان آن هستند، باید به دنبال یک مرکز معتبر باشید. صنایع بخار آسیا با بهرهمندی از ۲۰ سال سابقه میتواند انواع حسگرهای مورد نیاز صنایع گوناگون را تامین کند. علاوه بر این، مجموعه بخار آسیا میتواند به طراحی و ساخت انواع دیگ بخار بپردازد.